Duurzame betoncentrale Groningen feestelijk geopend

Vandaag is in Groningen in het bijzijn van wethouder Joost van Keulen de duurzame betoncentrale van de Theo Pouw Groep aan de Gdanskweg geopend.

  • 23/10/2018Wethouder Joost van Keulen: “Het gaat goed met Groningen. De economie groeit en er komen veel mooie nieuwe bedrijven bij. De opening van deze duurzame groene betoncentrale is daar weer een heel mooi voorbeeld van. Daarnaast laat deze betoncentrale zien dat als je groei koppelt aan slimme innovatiekracht, je echt werk maakt van de circulaire economie.”

Het beton van de betoncentrale in Groningen bevat minimaal dertig procent gerecycled materiaal: Oud beton wordt verwerkt tot een hoogwaardige grind- en zandvervanger door middel van zeven, wassen en breken. Dit vanuit de overtuiging dat het hergebruik van grondstoffen beter is voor mens en milieu, dan het alsmaar opnieuw produceren van primaire grondstoffen.

Directeur Alexander Pouw van de Theo Pouw Groep: ‘Met de komst van onze betoncentrale maken we een begin met het Urban Mining plan in Groningen: Binnenkort gaat betonpuin en slooppuin uit de stad Groningen naar het terrein bij de betoncentrale en daarvan wordt door middel van breken, zeven en wassen weer nieuw en hoogwaardig recyclebeton geproduceerd. Ik durf te stellen dat wij in 2030 ons beton van honderd procent gerecycled materiaal kunnen voorzien.”