Vanaf 1981 tot nu

Het begin

Het verhaal van de Theo Pouw Groep begint als Theo Pouw op 1 januari 1981 besluit om een eigen onderneming te starten. Hij begint in Utrecht met vijf vrachtwagens en acht medewerkers een op- en overslagbedrijf van grondstoffen. Al snel wordt de locatie aan de Sophialaan te klein en wordt het besluit genomen om een grotere locatie aan de Neutronweg te betrekken

Vrachtwagen.JPG

Duurzaamheid

Theo Pouw richt zich vanaf het begin op duurzaamheid. In 1988 wordt gestart met de recyclingactiviteiten. Theo Pouw is er namelijk altijd al van overtuigd dat bouwstoffen oneindig herbruikbaar zijn. Met de uitbreiding van de activiteiten blijft ook het bedrijf groeien en enkele jaren later vindt de verhuizing plaats naar de Isotopenweg. Op deze locatie is het hoofdkantoor van de Theo Pouw Groep nog steeds te vinden.

Verhuizing-1.JPG

Uitbreiden activiteiten

Direct na de verhuizing gaat het hard met de Theo Pouw Groep. De huidige activiteiten worden in 1993 uitgebreid met betonproductie, grondreiniging en mobiel breken. De vrachtwagens worden voortaan zelf onderhouden in de eigen werkplaats. Dat Theo Pouw wordt gezien als een gevestigde ondernemer in de regio Utrecht blijkt in 1998 wanneer de organisatie op verzoek van de gemeente start met Container Terminal Utrecht. Enkele jaren later, in 2004, openen de vestigingen van Theo Pouw in Weert en Lelystad.

CTU 47-1.jpg

25 jaar

Bij het 25-jarig bestaan van het bedrijf treedt zoon Alexander Pouw toe tot de directie. Na het 25-jarig jubileum raakt de groei van de Theo Pouw Groep in een stroomversnelling. De organisatie start met de thermische reinigingsactiviteiten in Eemshaven en neemt diverse schepen in de vaart. Ook worden er vestigingen geopend in Tiel (CTU), Nauerna en Akkrum.

2008-Thermische-reiniger-Eemshaven-1.jpg

Het heden

Inmiddels is de Theo Pouw Groep uitgegroeid tot een begrip in de grond-, weg-, water- en betonbouw. En samen met de ruim 430 medewerkers weet de familie Pouw de groei vast te houden. Zo is er in Amsterdam met Sagrex een samenwerking gestart onder de naam Rewinn en breidt CTU uit met een vestiging in Lelystad.

Rewinn-1.JPG