Business controller

+31 30 24 25 282 hr@theopouw.nl
  • Fulltime
  • Ondersteunend

Wie zoeken wij?

Afdeling Control: “Een deskundige, betrokken en loyale collega is van harte welkom in ons team zodat we met elkaar toegevoegde waarde kunnen leveren aan ons bedrijf”.


In deze functie maak je onderdeel uit van de afdeling Control die rapporteert aan de Directeur Finance. De afdeling is verantwoordelijk voor de financial en management accounting van de Theo Pouw Groep. Op het hoofdkantoor zijn vier controllers werkzaam.


Als Business Controller ben je verantwoordelijk voor de financiële processen en de planning- en controlcyclus voor verschillende businessunits van de Theo Pouw Groep. Voor deze afdelingen ben je het ‘financieel geweten’ en de businesspartner op directieniveau. Je voorziet het management periodiek en op ad hoc basis van management- en stuurinformatie en geeft gevraagd en ongevraagd advies over financiële vraagstukken die ondersteunend zijn aan de bedrijfsvoering.


Ook vervul je een belangrijke rol bij de totstandkoming van businesscases vanuit financieel-, fiscaal- en juridisch perspectief. Het mede samenstellen van de budgetten en forecasting van de businessunits maakt onderdeel uit van de werkzaamheden. Er wordt van jou een actieve bijdrage verwacht voor het verbeteren en optimaliseren van de AO/IC.

De Theo Pouw Groep is een innovatief en duurzaam familiebedrijf met twaalf vestigingen en 530 medewerkers in Nederland. De lijnen zijn kort en er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Door je behulpzame collega’s word je snel opgenomen in dit familiebedrijf, waar de sfeer gemoedelijk is en hard wordt gewerkt.

Functie-eisen:

  • Minimaal een afgeronde opleiding post hbo-controller en ruime ervaring in de functie van Business Controller in een productie en/of logistieke omgeving;
  • Een positief kritische houding, oplossingsgericht, resultaatgericht en stressbestendig;
  • Gesprekspartner voor CFO/CEO, management;
  • Affiniteit met de activiteiten van de Theo Pouw Groep;
  • Goede communicatieve en organisatorische vaardigheden;
  • Ervaring en kennis van Business Intelligence.

 

 

Wie zijn wij?

De Theo Pouw Groep is dé toonaangevende leverancier van bouwstoffen voor de grond-, weg-, water-, en betonbouw. Wij zijn ervan overtuigd dat het hoogwaardig recyclen en toepassen van grondstoffen beter is voor onze planeet dan het alsmaar aanspreken van onze primaire, natuurlijke bronnen. Wij reinigen onder meer vervuilde grond, recyclen bouw- en sloopafval en produceren duurzaam beton. Daarnaast heeft de Theo Pouw Groep containerterminals in Utrecht, Tiel en Lelystad, waar we de op- en overslag verzorgen van maritieme containers. Ook verzorgen we het wegtransport van containers van onze terminals naar de zeehavens.